jdg 15 10 19 mom inc. 8z4a4067

Mom Inc. genomineerd voor Joke Smitprijs 2021

We zijn genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs vrouwenemancipatie van Joke Smit. Deze wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op inspirerende wijze inzet om de positie van vrouwen of meisjes in de Nederlandse samenleving te verbeteren. Dit jaar is het thema ‘Ik verdien het’, waarmee er aandacht wordt gevraagd voor financiële onafhankelijkheid van vrouwen.

De nominatie voelt als een erkenning voor het harde werken van de afgelopen twee jaar. Voor het feit dat we een maatschappelijke verandering willen versnellen met onze missie om de terugkeer op het werk na zwangerschapsverlof beter te begeleiden.

Steun je onze missie? Stem dan op ons!

📢 We zien dat moederschap voor veel vrouwen een grote verandering meebrengt. Een veranderingen waar we onder het mom van gelijkheid juist te weinig aandacht voor hebben, zeker op het werk.

📢 We zien vrouwen die door rennen tot ze erbij neervallen om maar niet te laten zien dat het ze zwaar valt. Bang om gediscrimineerd te worden om hun moederschap

📢 We zien onwetendheid en onzekerheid bij werkgevers: ouderschap is toch een privé onderwerp, kan ik daar gewoon over beginnen? Mijn deur staat altijd open, alleen weerhouden vooroordelen een werkende moeder van daadwerkelijk over de drempel stappen.

📢 We zien oude patronen die nog lang niet overwonnen zijn. In het huishouden, in de taakverdeling rondom zorg, in de manier waarop we als samenleving verschillend kijken naar moeders dan naar vaders.

📢 We zien nog zoveel moederschaps discriminatie.

Hier willen we met Mom Inc. verandering in brengen en daar zijn we nog lange niet klaar mee! En daarom hebben we jou nodig!

Stem je op ons? (bevestig je stem via de mail die je ontvangt na het stemmen).

Alvast heel erg bedankt!

Artikel delen:

Aan de slag met gezinsvriendelijk werkgeverschap?

Benieuwd hoe Parents Inc. jouw organisatie kan helpen transformeren naar gezinsvriendelijk werkgeverschap? Plan een vrijblijvend informatiegesprek en ontdek de mogelijkheden.