Over Parents Inc.

Parents Inc. is opgericht door Sanne Nout en Lotte Bode. Zij hebben een duidelijke missie: gezinsvriendelijke werkplekken bouwen waar iedereen de kans krijgt om te floreren en waar ouderschap gezien wordt als kans op groei. Wij transformeren bedrijven zodat een gezonde balans tussen werk en gezin vanzelfsprekend wordt.

Informatiegesprek
parents inc 14814
parents inc 14761

De start van onze missie

Geïnspireerd door onze eigen ervaringen in het navigeren tussen ouderschap en werk hebben wij, Lotte Bode en Sanne Nout Parents Inc. opgericht. In 2015 werden wij beide, toevallig op dezelfde dag, moeder. Terugkerend naar onze carrières na het verlof, stonden we voor uitdagingen waarover niemand ons had verteld. Van het jongleren met werkopdrachten in schaarse vrije momenten tot het ongemak van niet kunnen kolven tijdens werkvergaderingen, de strijd was reëel. Het leek alsof de maatschappij en wijzelf verwachtten dat we zonder hapering de draad van onze carrières weer op zouden pakken, ongeacht de nieuwe verantwoordelijkheden thuis.

We dachten: dat kan en moet anders! En daar zag Parents Inc. het levenslicht.

Ons concept

Kennismaken

Onze founders

parents inc 14880

Als ondernemer én moeder van jonge kinderen stuitte ik op mijn eigen overtuigingen en de maatschappelijke vooroordelen rondom ouderschap. Ik geloof sterk dat we samen stappen moeten zetten naar een gezondere werk-gezin balans, om te voorkomen dat onze kinderen later dezelfde uitdagingen ervaren. Met Parents Inc. krijg ik de kans om actief bij te dragen aan deze vooruitgang en ouders te steunen tijdens deze belangrijke levensfase.

Lotte Bode

parents inc 14911

Als Rotterdamse socioloog, ondernemer, zangeres en moeder van twee jongens, ontdekte ik hoe uitdagend de overgang naar het moederschap is. Mijn ambitie botste met de nieuwe realiteit van moeder zijn. Vooral de terugkeer naar werk na mijn verlof leerde mij dat we deze transitie massaal onderschatten. Ik verbaasde mij erover hoe weinig tijd we nemen om bewust te bedenken: hoe wil ik dit eigenlijk doen? Dit inspireerde mij om programma’s te ontwikkelen zodat nieuwe ouders ondersteund worden in deze belangrijke levensfase.

Sanne Nout

Kernwaarden

De pijlers van ons werk

Duurzame groei

Door ouderschap groeit jouw team en de prestatie binnen je bedrijf.

Praktisch & effectief

Direct toepasbare oplossingen voor snelle verbeteringen.

Eerlijke verdeling

Gelijkwaardigheid op de werkvloer hangt sterk samen met ouderschap.

Samenwerken

Samenwerken om naast het ondersteunen van ouders ook je bedrijfscultuur te verbeteren.

Experts in werk en ouderschap

Sinds 2019 specialiseerden wij ons in de terugkeer na verlof en de uitdagingen van het combineren van werk en gezin. We hielpen al meer dan 1000 ouders op weg naar een passende balans en tientallen werkgevers met een cultuur waarin (weer) nieuwe ouders graag en gezond blijven werken.

Wij weten wat er speelt bij ( nieuwe) ouders en we weten welke stappen je nu al kunt zetten om een nog betere werkgever te zijn.

Onze experts veranderen de kijk van en op werkende ouders. De impact van het ouderschap op werk gaat niet alleen over nachten doorhalen met een huilbaby, en een part-time dag, maar ook over het ontwikkelen van topcompetenties die zowel thuis als op het werk van pas komen. Ons doel? Een stevige brug slaan tussen werkgevers en werknemers om een cultuur te bouwen waar werk en gezinsleven elkaar versterken.

Contact
parents inc 12
parents inc 6
parents inc 14760
parents inc 1 (2)
parents inc 7
parents inc 14663
parents inc 14746

Aan de slag met gezinsvriendelijk werkgeverschap?

Benieuwd hoe Parents Inc. jouw organisatie kan helpen transformeren naar gezinsvriendelijk werkgeverschap? Plan een vrijblijvend informatiegesprek en ontdek de mogelijkheden.