parents inc 14873

De Zachte Landing van Lotte

In februari ben ik bevallen van mijn derde kind. Gelukkig een goede bevalling en een gezonde jongen. Ondertussen is mijn kleine man zes maanden oud. Ben ik alweer een paar maanden aan het werk, dus is het tijd om even de balans op te maken. 

Mijn eerste werkdag

Dit schreef ik op de eerste dag:

Daar zit ik dan opeens weer achter een laptop. Ik heb besloten het nest wat meer te verlaten om het werkzame leven weer langzaam op te pakken. Ik had er zin in vanmorgen, maar deze stap gaat gepaard met gemixte gevoelens.

De pull gedachtes die mij terug willen trekken in het babynest. Gedachtes die me doen twijfelen is het niet te vroeg? Ga ik ontspanning van afgelopen weken behouden? Ze zorgden toch even voor verdrietige gevoelens toen ik mijn kleine man knuffelde voor ik wegging. Terwijl ik hem ook vol vertrouwen achterlaat bij zijn vader.

En the push gedachtes die weer zin hebben om het leven buiten de babybubbel in te gaan. Om samen met Sanne onze missie van Mom Inc. verder te verspreiden.

Mijn grootste uitdaging
Nu ik deze reis voor de derde keer maak en met alle kennis van Mom Inc op zak, weet ik, mijn grootste uitdaging is dat ik te veel te snel wil. Daarom koos ik om rustig op te bouwen. Ik ben begonnen met twee ochtenden, daarna tot de vakantie twee hele dagen en ondertussen gaat de kleine man naar de opvang en werk ik weer mijn “gewone” uren. Tot nu toe voelt het goed. Ik herken de momenten waarop ik te veel wil. Ik weet tijdig de rem te vinden.

De eerste keren

Ik ontdekte deze keer nog meer hoe goed het is als je bewust bent van alle eerste keren die je meemaakt. Het ouderschap bestaat uit zoveel eerste keren. Natuurlijk de eerste lach, de eerste tand en de vele andere eerste keren van je baby. En daarnaast al je eigen eerste keren als ouder, zelfs bij de derde. De eerste keer dat je je kindje achterlaat bij een andere verzorger, de eerste keer dat je even niet aan je baby dacht op het werk, de eerste keer dat je weer eens op pad wilt met je partner. Het ruimte geven aan deze momenten, zorgt dat ik steeds weer even stil sta en voor mijzelf een Zachte Landing creëer.

Goed werkgeverschap

Iedereen kan een de terugkeer anders ervaren. De een wil langer verlof, de ander juist korter. Wat wel voor iedereen geldt is om het gevoel te hebben dat je de ruimte kan nemen die je nodig hebt. Ook om langer verlof te nemen als dat nodig is. Of om met een opbouw weer te beginnen. We zien zo vaak dat vrouwen te snel te veel van zichzelf verwachten. Het hebben van collega’s en een werkgever die hier oog voor heeft kan al het verschil maken. Mijn eigen terugkeer laat maar weer eens zien hoe belangrijk het werk is wat we met Mom Inc. doen!

Artikel delen:

Aan de slag met gezinsvriendelijk werkgeverschap?

Benieuwd hoe Parents Inc. jouw organisatie kan helpen transformeren naar gezinsvriendelijk werkgeverschap? Plan een vrijblijvend informatiegesprek en ontdek de mogelijkheden.